Schrijf je in voor de webinar van Blue Engineering op 27 mei!
Grondstoffen beginnen op te raken en we putten de aarde uit. Het is nodig om oplossingen te vinden voor deze nieuwe uitdagingen. De evolutionaire antwoorden van de natuur kunnen met de juiste toepassing van moderne techniek uitkomsten bieden. Een betere wereld op basis van techniek. Om deze doelstelling te behalen laat Blue Engineering zich inspireren door de Blue Economy. De Blue Economy is een ecosysteem die zich door de natuurkunde en de natuur laat leiden. Zij doet dit vanaf grondstoffenselectie tot ontwikkeling van product en productie processen. Van daaruit wordt een generatieve en regeneratieve kringloop van innovaties in gang gezet.
In praktijk komen op de Blue Economy geïnspireerde innovaties voort uit de op techniek georiënteerde topsectoren High Tech, Water en Chemie en de op voedsel georiënteerde topsectoren Agri & Food en Tuinbouw.
Over de webinar Generative Design
Als Engineer van de toekomst is handig om te een inzicht te krijgen in het steeds belangrijker wordende aspect duurzaamheid. We zullen het ontwikkelen van duurzame producten bespreken. De complexiteit van producten en machines neemt namelijk toe. Daarnaast wordt simulatiesoftware sneller en gebruiksvriendelijker. Het oplossen van engineering-problemen door middel van simulatie word steeds toegankelijker. Een optimaal ontwerp wordt berekend op basis van de belasting. Kostbare tijd word hiermee bespaard. Minimaal materiaalgebruik betekent een gereduceerde ecologische footprint. Generative design levert de minimale hoeveelheid materiaal in de totale levenscyclus van het product. De footprint van materiaalgebruik, transport en handling nemen hierdoor af. Middels de Blue approach kunnen we de ecologische footprint van producten in kaart brengen.
Over de spreker Bram Gottgens
Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Blue Engineering. De eerste jaren heb ik me vooral gericht op materiaalkunde en duurzaamheid. Materiaalkunde is een flink deel van mijn achtergrond: op de TU Eindhoven heb ik de mastertrack ‘Computational and Experimental mechanics’ afgerond. Een onderdeel van de faculteit werktuigbouwkunde.
Ik vind het een spannend vakgebied. Ik heb gerekend aan constructies die tonnen metaal moeten dragen, onderdelen die onder extreme temperaturen niet kapot mogen gaan en thermische expansies die tot op de nanometer moeten kloppen. De combinatie met materiaalkunde geeft me een goede voorsprong als we moeten rekenen aan een bijzonder materiaal. De combinatie met duurzaamheid is nog steeds mijn passie. Ik hoop met mijn berekeningen een bijdrage te kunnen leveren aan duurzame energie en duurzaam materiaalgebruik.
Tijd en locatie
Woensdag 27 mei om 12.30. Via de mail zal er gecommuniceerd worden over de exacte locatie waar het evenement op zal plaatsvinden.
Hierbij de link naar de webinarruimte: